Zonnepanelen voor het Lyceum

In oktober 2015 zijn 20 PC’s voor het Lyceum in gebruik genomen, die werden geschonken door het Spinoza Lyceum in Amsterdam. . Dagelijks worden hierop informaticalessen gegeven om de basisprincipes van computergebruik onder de knie te krijgen. De energievoorziening vindt plaats via een generator, hetgeen kostbaar,  vervuilend en niet duurzaam is. Daarom kregen wij de vraag of het mogelijk was om zonnepanelen te financieren. Sanjuna heeft besloten hierop in te gaan en middelen hiervoor te zoeken.

Via de honorair consul in Bissau kwam de tip om geld te vragen aan de Nederlandse ambassade in Dakar (Senegal). Die heeft jaarlijks een pot voor kleine projecten. Onze aanvraag, hoewel laat ingediend, werd,gehonoreerd. Samen met het geld dat binnenkwam via bijdragen voor Sanjuna bij het afscheid van de rector van het Spinoza Lyceum, dhr. Jos Catau, was er voldoende geld bijeengebracht (ca € 16.000) om de opdracht te verlenen aan Prosolia, een bedrijf in Bissau, dat installaties voor zonne-energie plaatst.

Het systeem omvat 10 zonnepanelen met 10 accu’s en bijbehorende regelapparatuur, en is werkend opgeleverd op 8 augustus 2016 (5 weken na toekenning van de subsidie). Een volgende wens van de schoolleiding is om het Lyceum van een internetverbinding met wifi te voorzien.

 

zonnepanelen-1

zonnepanelen-3

zonnepanelen-2

 

 

 

 

ondersteuning Empada in Guinee Bissau