Beurzen

De bevolking van de sector Empada is arm en sommige families zijn zeer arm. Dit betekent dat de ouders of verzorgers geen geld hebben om kinderen naar school te laten gaan. Dit speelt vooral als beide ouders overleden zijn, hetgeen nogal eens voorkomt. Het lesgeld voor de (particuliere) gemeenschapsbasisschool bedraagt 50 € per jaar en op het lyceum 80 € per jaar. Het lyceum dat gerund wordt door de RK-missie staat landelijk gezien op een kwalitatief hoog peil.
Voor beide scholen geldt dat er een commissie is gevormd bestaande uit ouders en schoolleiding, die beslist welke leerlingen voor een beurs in aanmerking komen. Belangrijke criteria daarbij zijn de mate van armoede en de kansrijkheid van de leerling.

Aan 20 basisschoolleerlingen en  aan 20 lyceumleerlingen worden jaarlijks beurzen toegekend, in principe tot het einde van de schooltijd (6e klas resp. 12e klas). Sinds 2020 worden ook 2 HBO-studenten ondersteund.

De lijst met beursleerlingen van de Basisschool ECAM 2021/2022.

Beursleerlingen Basisschool ECAM 2021-2022

Beursleerlingen lyceum jaargang 2021/2022

Geslaagde beursleerlingen in 2021

Twee door Sanjuna gesponsorde studenten aan de Docentenopleiding in Buba januari 2022

betrokken ouders juli 2016Groepsfoto met 3 ouders van de Associatie van Betrokken Ouders, die zich bezig houden met het motiveren van andere ouders tot het laten volgen van onderwijs door hun kinderen (vlnr. Malam Cassamo, Mariatu Mané, Cumba Mané).

Voor meer foto’s, klik op onderstaande link.

Fotocollage Beursalen Lyceum 2021-2022

 

 

ondersteuning Empada in Guinee Bissau